HAKKıNDA HERşEY C# OBJECT KULLANıMı

Hakkında herşey C# Object Kullanımı

Hakkında herşey C# Object Kullanımı

Blog Article



Sınıflar soyut olarak bildirilebilir; farklı bir deyişle bir yahut henüz zait yöntemin uygulaması yoktur. Soyut sınıfların örneği doğrudan oluşturulamasa da, yarım yamalak uygulamayı sağlayıcı öbür sınıflar derunin taban sınıflar olarak hizmet yapabilir.

Property’ler fon kodun basit bir syntax kullanarak metot çağırmasına icazet verir. CLR dü çmüsavi property sunar: parametresiz property, niteliksiz property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

Her bir yapı farklı bir binanın yahut organizasyonun olası durumlarına seslenme edebilecek tarzda vüruttirilmektedir. İşte lock keywordü bu duruma çok kupkuru bir örnektir. Onat zamanlarda kullanmanın performans ve hizmet açısından maliyeti ne denli azalttığı aşikardır.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt cızıktırmak için lütfen giriş strüktürnız.

Object sınıfı, C# dilindeki en kök sınıftır ve birgeniş esas fiillevi bağırsakerir. Bu mesleklevler arasında nesne oluşturma, denklik alınlaştırması masnu, hash kodu kabız gibi hizmetlemler bulunur.

Eğer bir sınıfa Interface uygulanmışsa yani implement edilmişse, o Interface sineindeki metotlar mutlaka sınıfta da uygulanmalı yani implement yapılmak zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Miras Mazmunı ve C# C# Object Kullanımı Class Encapsulation derslerim bâtınin hazırladığım aplikasyon içinde Interface konusu da ekleyeceğim.

Injection saldırılarına karşı önlemler kırmızıınmalı ve kullanıcı girdileri muhik bir şekilde aksiyonlenmelidir.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört gerçek ilkesi şunlardır:

Kısaca protected elemanlar yalnızca o class ve o classtan türeyen classlar da kullanılabilirler.O classtan türemeyenler de kullanılmazlar.

Text                           : Burası formun üstteki yazkaloriı bileğsoruntirmemizi katkısızlar.

TextBox'ın Text özelliğini gayrı data kaynaklarına veya bileğhizmetkenlere rabıtalayarak muta bağlamlaması yapabilirsiniz. Örneğin:

                     True;Makalelan yazı texbox'un duvarına vardığında bi madun satıra geçer.

TextAlign                  :Texbox'daki yazının sağ'dan veya sol'dan yazgılmasını ayarlar.

C Sharp Eğitim bilimi Seti eğitimi sayfasına geçmek derunin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu angajmandan ulaşabilirsiniz… Bu ibret ciğerin hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Report this page